Gräftåvallen Augusti 2020

 Den 4 augusti startade vi bilen och körde norr ut. Norr ut till Jämtland och Gräftåvallen.  I maj 2020 fick vi möjligheten att köpa en liten stuga i Gräftåvallen och vi har under sommaren varit där två gånger tidigare, men nu är det dags för en längre period.

Här uppe njuter vi av fjället och skogen! 





Gräftåvallens stugby!




Inte lätt med gruppbilder :)
Det är aldrig lätt med gruppbilder :)  Från V. Glivarps Ice, Viltskräcken Itto, Glivaprs Padme Amidala och Glivarps Maximus! I famnen på Max Glivarps Black Pearl. 


Kul att ta foto på någon som fotar!

Det är gott om ren! Det är otroligt fina djur tycker jag.


Planen är att sätta in disk- och  tvättmaskin och torktumlare i stugan samt lite annat småfix.  Å bygga en hundgård! Vi är på god väg!




Så första veckorna har vi grejat med stugan, gått kortare promenader och firat Max som fyllt 16 år!  Vi firade med en underbar tårta från Fjällkonditoriet i Myrviken och en shoppingtur i Östersund, där sonen köpte sig en fjällräven rygga! 






Den 17 augusti åkte Matilda och jag på kurs i skog- och fjälljakt med våra hundar. Matilda hade hittat www.harjedalsguiderna.se på nätet. En mycket trevlig fm på deras mark strax utanför Hede fick vi och vi lärde oss massor.




















Matilda som haft problem med att Ice ( Glivaprs Ice) jagat mycket själv fick stöd i att få Ice att jaga med henne. Matilda och Ice fick till riktigt bra tillfällen då Ice visade både att hon hittade fågel och att hon stannade då matte krävde det!

Jag släppte Zelda ( Viltskräckens Itto) för första gången "på riktigt" i våras var det mest lek på fälten, men nu så testade vi vad hon gick för. Jag trodde att Zelda skulle välja att jaga själv utan mig, men det visade sig att hon var riktigt duktig och tidvis fick jag vara tyst och låta henne jobba mer självständigt. Var mycket glad och stolt över henne. 

Padme visade som vanligt att hon är vår stora stjärna just nu. Fungerade mycket bra både på fjället och i skogen. Vi fick beröm för våra hundar och det känns alltid bra. 

Ruth är en riktig goding och snygg verkar hon bli också. Mycket energi och inte ens en tur upp på fjället eller 5 km i elljusspåret tröttar ut henne :)









Inför våren nu så finns det en planerad parning mellan Glivarps Padme och Siux Od Petrova Polja, Rino. Det ska bli en riktigt spännande parning.  Vi ser att valparna blivit  mycket fina i kullen mellan Glivarps Pandora och Rino, så detta kan ju bara bli super ! 

Glivarps Morpheus, Karo,  ( Glivarps Pandora och Rino) som varit på duvjakt och apporterat snyggt till husse Petter.  Karo kan också titulera sig Est J UCH .

http://www.resultatdatabasen.se/vorstehavel/Breed/showbreed.asp?breed=1107


Höll på att glömma, vi har startat på särskilt prov i eftersökgrenarna i Sveg också. Provet anordnades i SVK JV regi med Jim Vejby som domare. Padme fixade trots nyamputerad svans och löp en 10 på spåret och 8 på vatten. Zelda gjorde så gott hon kunde. Hon visade att hon kan hon, vi ska bara få till finliret och petitesser som att apportera till rätt person :) 


 


Imorgon den 20/8 har vi första träningen på hundträningsområdet här i Gräftåvallen, på tisdag är det premiär för fågeljakten, Fler blogginlägg kommer! 

Populära inlägg