Valpar väntas mellan J SE VCH Glivarps Pandora och J Siux Od Petrova Polja, Rino!


Vi har parat vår J SE VCH Glivarps Pandora med Siux Od Petrova Polja och väntar valpar i början på maj -2019.

Bilden kan innehålla: hund, träd, gräs, utomhus och natur

Valparnas stamtavla!
 Pandora är en mycket bra jakthund och familjehund. Hon jagar bra på både fält och fjäll. Pandora är från vår första kull och är efter vår J Ztella och DK FI NO SE NORD UCH C.I.B SE V-09 SE V-10 DK V-10 Björnkärrets Graf Siegfried. Hon har 8 syskon och alla i kullen är röntgade med A-höfter. I kullen finns många bra jakthundar som jagat bra på flera underlag, bl a skog och fjäll.

Pandora är viltspårschampion och har vid varje spår fått beröm för sin spårnoggrannhet och bra tempo.

Hon är utställd med Excellent och CK.

Pandora är även BPH-testad med skott. 

Hon har även flera kullsyskon som gjort mycket fina reslutat inom drag, bl a på SM. Senast nu i mars vann hennes bror Eytukan guld i två klasser.

I oktober -18 fick Pandora åka på fjälljakt med en vän till familjen. Han berättar detta från deras dag på fjället:



"Dag 4 kunde inte börja bättre. 
Kröp under renstängsel. Medan jag fick ordning på ryggsäck och bössa stod Pandora i koppel. Tog av kopplet, då gjorde hon en sväng och smög på riporna och stod. Fick nöjet att fälla en ripa för henne efter avance-kommando, en kull på ca 10 fåglar. Samtidigt gick en annan kull på ca 15 fåglar åt annat håll. Pandora respekterade. Gick fram m Pandora och såg fjädrar. Hon fann fågeln som hon levererade i hand. Lycka!
Därefter ytterligare några fina fågeltagningar. 
I motvind har hon gått ca 230 m åt höger och ca 180 m åt vänster mätt med gps. Vi har använt henne att söka av stora arealer och finna fåglar åt de andra, ofta i sid - eller medvind. Av 4 duktiga hundar har hon haft flest fågeltagningar som hon dessutom skött utmärkt. Hon har haft minst stötar, totalt 3 st.
Vi har gått mycket medvindssök. Har lärt henne söka liggande åttor, som är det snabbaste och effektivaste sättet att söka av mycket mark i medvind. Hon har varit exceptionellt lydig. 
I jaktlaget hade vi en nederländsk domare, Walter Klijsen, som bl.a dömde svenska vm-teamet i Frankrike 2017. Han tyckte Pandora gjorde det mycket bra. Kanske inte stilistiskt perfekt m huvudets hållning och den mkt höga fart man ser gsp på vm, men tyckte hon jaktklokt fick med sig mycket mark, fann fåglarna och skötte dem. Hon tog till vara på chanserna, dessutom exceptionellt lydig och förig. Allt som man vill ha av en jakthund, enligt Walter.
Alla var imponerade av hennes lydighet. 230 m över bergskam, några få visslingar i pipan och hon kom som ett skott. //Niklas"






Siux Od Petrova Polja, Rino är importerad till Sverige från Kroatien. Han är en mentalt utmärkt hane av lättare typ med mycket stor jaktlust. Rinos välbyggda exteriör bidrar till en kraftfull vägvinnande galopp i utmärkt stil. Redan som unghund visade Rino stor rovviltsskärpa och vattenpassion. Rino lever tillsammans med fem andra hanhundar och en tik. Han är avlad i rakt nedstigande led efter Pradelinensis Pablo, Rinos farfar, som är en av världens i särklass främsta korthår med flera VM och Europacup vinster och placeringar på internationella mästerskap. Rino är en härlig jaktkamrat som är skolad på fågel men jagar allt. Videoclip på Rino i fågel - och andra jaktsituationer finns på Atom Hundcenters facebook sida. Rino har AD 0 och HD A samt testad negativt för EBJ. //Tommy Wingren 

Bilden kan innehålla: hund, gräs, himmel, utomhus och natur

Jag har lärt känna Rino under sommaren och hösten då vi tränade ihop. Vi hade också förmånen att ha honom boendes hos oss en vecka nu inför parningen och lärde då känna honom även som en härlig familjehund.



Bilden kan innehålla: hund och inomhus



Våra valpar växer upp inne med familjen tillsammans med övriga hundar i flocken och katten Simba.

För mer information om Pandora, kontakta oss på glivarpskennel@gmail.com eller 072-557 38 37.
För mer information om Rino, kontakta Tommy Wingren, på Atom Hundcenter info@atompromotion.se eller 0709-16 66 18.

Populära inlägg