Nu räknar vi ner...14 dagar kvar !

Det är bara 14 dagar kvar nu tills valparna skall komma, så nu räknar vi ner. Ska bli spännande att se vilka som döljer sig i magen på Pandora. Hon börjar bli riktigt rund och med sin färg liknar hon en liten fjällko! Valparna i Pandoras kull kommer att döpas efter karaktärer i filmen Matrix och Matrix reloaded. Info finns också nu om kullen under sidan " Matrixkullen".



I väntan på valparna så har vi bla haft ett flertal valpköpare på besök. De har varit här för att träffa våra hundar och också för att vi ska ha chansen att lära känna dem. Varit mycket trevligt och jag uppskattar verkligen engagemanget hos de blivande valpköparna.

Vi har också passat på att utöka flocken här hemma. Då jag endast jagar fågel med med vorsteh, så valde jag att köpa en Beagle att ha till drevjakt på hare, rådjur och hjort. Ska bli spännande att tillsamamns med denna lilla tjej lära sig nytt.

Så får jag lov att presentera Maliwick´s Wicked Twist, Nova, som nu är 9 veckor gammal. Ett riktigt litet charmtroll som lika snabbt som hon somnar kan vara uppe på sängbordet! En mycket självständig dam. Hon har funnit sig väl ihop med de andra tre och sover på min arm på nätterna.





Glivarps Padme Amidala, Padmé och jag vi tränar på. Vi har bla varit på en heldag på Trolleljungby där vi tränade fält en sista dag innan koppeltvånget började gälla. Nu får vi vänta med sådana aktiviteter till 16 augusti.



Under våren så har Padmé och jag gått en förberedande kurs inför inträdesprovet till räddningshund. Igår på påskadagen så var vi på MSB i Revinge och gjorde inträdesprovet och blev godkända. Nu väntar en intensiv träning fram till delprov 1. Räddningshundsträningen är mycket varierande och rolig och den utmanar både matte och hund i fysiska och psykiska aktiviteter. Utöver den ska vi slipa på lydnaden och apporeringen samt viltspår.

               

Under påsken har Matilda varit hemma och det har verkligen varit fullt hus här hemma med 5 vorstehtjejer och en beagle valp! 



Utöver hundaktivteter så har trädgården fått sig en rejäl omgång inför den stundande sommaren.

Max är i full gång att öva inför somamrens musikal med Scen Österlen. I sommar ger ungdomsgruppen, som Max nu är med i, Shrek The Musical och barngruppen ger Legally Blonde.

Premiärerna är i början på juli på Mårten Pärs källa. Välkomna!




Populära inlägg