WoW, Vilken höst!

Det är den 25 september idag och det är en månad sedan fågeljaktspremiären. Å vilken höst det varit för Glivarparna.

Det började med att Lilleman, Glivarps Maximus, bara några timmar in på fågelpremiären fixade en ripa åt matte Ida. Detta på hans absolut första skogsjakt. 


Veckan efter bjöd Ida och Mattias in Matilda och Lauri på fågeljakt och det slutade med att det fälldes en orre för Hilda. Nu är ju Hilda ingen Glivarparare av börd , men hon hänger ju med  Glivarpsgänget.


Glivarps Taronyu, Zack han var på fjället med husse och lyckades riktigt bra med jakten han med.



Någon vecka senare så var Zack på skogsjakt med husse och lyckades då med! 


Däremellan så har Glivarps Gladiator, Gus, flyttat ner från Luleå till syrran Glivarps Na´vi , Tessla i Göteborg , för ett tag.  Där tränar de nu drag tillsammans med matte Emma.


Glivarps Pandora hon har varit på sin livs resa. Då kompisen Niklas fyllde 50 och fick en jaktresa med bla helikopter i present av sin familj , så fick Pandora hänga med som jakthund. Niklas beskriver hennes insats bla så här:

Dag 4 kunde inte börja bättre. 
Kröp under renstängsel. Medan jag fick ordning på ryggsäck och bössa stod Pandora i koppel. Tog av kopplet, då gjorde hon en sväng och smög på riporna och stod. Fick nöjet att fälla en ripa för henne efter avance-kommando, en kull på ca 10 fåglar. Samtidigt gick en annan kull på ca 15 fåglar åt annat håll. Pandora respekterade. Gick fram m Pandora och såg fjädrar. Hon fann fågeln som hon levererade i hand. Lycka!
Därefter ytterligare några fina fågeltagningar. 
I motvind har hon gått ca 230 m åt höger och ca 180 m åt vänster mätt m gps.
Vi har använt henne att söka av stora arealer och finna fåglar åt de andra, ofta i sid - eller medvind. Av 4 duktiga hundar har hon haft flest fågeltagningar som hon dessutom skött utmärkt. Hon har haft minst stötar, totalt 3 st.
Vi har gått mycket medvindssök. Har lärt henne söka liggande åttor, som är det snabbaste och effektivaste sättet att söka av mycket mark i medvind. Hon har varit exceptionellt lydig. 
I jaktlaget hade vi en nederländsk domare, Walter Klijsen, som bl.a dömde svenska vm-teamet i Frankrike 2017. Han tyckte Pandora gjorde det mycket bra. Kanske inte stilistiskt perfekt m huvudets hållning och den mkt höga fart man ser gsp på vm, men tyckte hon jaktklokt fick med sig mycket mark, fann fåglarna och skötte dem. Hon tog till vara på chanserna, dessutom exceptionellt lydig och förig. Allt som man vill ha av en jakthund, enligt Walt
Alla var imponerade av hennes lydighet. 230 m över bergskam, några få visslingar i pipan och hon kom som ett skott. //Niklas 

Härlig berättelse för oss som inte var med och så stolta blir vi över våran tjej!

Niklas och Pandora dagen innan avfärd till Härjedalen.

I övrigt så har hösten bjudit på den första hösten då vi har egen jaktmark att jaga på. Vi har även satt ut fågel på jaktmarken, 200 änder, 100 fasaner och 150 rapphöns. Det har varit en ny erfarenhet att fodra änder, fasaner och rapphöns. Jag har också varit ute på min första bockjakt en lördagskväll. Den 16 /9 var rapphönspremiär och då jagade vi rapphöns på fälten.



Padmé på sin först jakt!


Glvarps Padmé Amidala har startat i eftersöksgrenarna och fick en 9 på vattnet och en 10 på spåret. Vi är anmälda till ca 5-6 fältprov nu i höst Padmé och jag!



I helgen som var nu så var Glivarps Prinsessan Leia Organa, Freja på sitt livs första skogsfågeljakt med matte Maria. Endast 11 månader gammal fällde Maria en fin tjädertupp för sin Freja!



 Å så var det då Bröllop! Den 22/9 gifte sig Matilda och Lauri i Tyresö kyrka! 



Nu hoppas vi resten av hösten bjuder på fortsatt  lika mycket härlig tid med våra Glivarpare!

I februari kommer vi att para Pandora och hoppas på valpar som är leveransklara till sommaren! Men innan dess skall det hända mycket annat!


//Lille-Mor

Populära inlägg