Sommaren 2017


Snart är sommaren slut och hösten med en massa spännande aktiviteter drar igång på allavar.

Vi började sommaren med att Max spelade Footlosse med Scen Österlen. Ett riktigt heltidsjobb för de 53 barnen var det fram till premiären i början på Juli och sedan ett antal föreställningar under juli månad, som avslutades med en extraföreställning då föreställningen gick för fulla hus! Vi vuxna engagerade oss i  "kafégruppen" och sålde kaffe och kokt korv till publiken.

Hela härliga Footloosegänget! #scenösterlen

Max och Emil efter premiären!

Det lilla caféet!

Mårten Pers Källa

Martin han började sommaren med att jobba två veckor som seglarskoleledare i Skillinge.


Själv jobbade jag som guide på Glimmingehus som springvik! Ett av det roligaste springviken jag haft! Hoppas få återkomma nästa sommar igen!


När Scen Österlen hade haft sin sista föreställning 30/7 så drog vi norr ut mot Örnsköldsvik, Jämtland och Gräftåvallen.

I sommar flyttade även våra, läs mina, efterlängtade hönor in hos oss! Det är tre hönor och en tupp. Alla av rasen Skånskblommehöna. Vi väntar fortfarande på vårt första ägg och njuter av hönsens närvaro.



Första anhalt var Örnsköldsvik, dit åkte vi för att para Ztella med den fina vorstehkillen Pictan Gibson.

http://www.resultatdatabasen.se/vorstehavel/List/showitem.asp?item=1571&kon=1
Varken Petra eller jag hann ta några fina "parbilder" på Ztella och Gibson så de enda två som är nästan ok är dessa här!



Vi bodde ett par dagar i familjen Åbergs härliga gäststuga på gården i Sörböle. Under tiden var det underbara sommardagar som bla erbjöd bad i deras lilla tjärn.




Sedan var det dags att dra vidare och vi åkte från Örnsköldsvik till Stugun för att träffa pappa/morfar.


Fick ett varmt välkomnande av pappas "nobs" Cito!

Sedan var det dags att ge oss iväg upp till Gräftåvallen och stugan där.


En härlig fjällstuga precis invid skoterleder och vandringsleder upp på fjället. Stugan ligger bara ca 800 meter från Fjällgården.
Lilleman trivdes gott trots eller på grund av fyra löptikar <3 td="">


Lägg till bildtext

Stugan har gott om plats för alla!

Under veckan i Gräftåvallen så han vi med ett par vandringar upp på kalfjället. Vi bara njöt av utsikten, källvattnet och att bara få vara.


Matilda och Martin hade övernattning på fjället!

Den 5/8 var det internationell utställning i Svenstavik. Glivarps Athena debuterade i ringen där. Athena som gjort otroliga framsteg från det att vi omplacerade henne för ett år sedan fick fin kritik, men bedömdes tyvärr som "inte bedömbar", då hon inte ville låta domaren klämma på henne.



 Max han passade på att fylla 13 år och sedan åkte han på filmkollo!
Max med "sitt" filmgäng på filmkollot!
Nu har 16 augusti varit och vi har varit på fältträning med Lilleman och Pandora, vilket gjorde oss taggade inför höstens fältprov. Båda hundarna gick otroligt bra. Eftersöksprovet i Järpen som vi planerat sedan länge fick av olika anledningar ny deltagare då Ztella fick gå in som stnad in för Pandora och Lilleman. Men hon gjorde det med den äran och fick en 8 på spåret och en 10 på vattnet. I slutet på september blir det både odelat prov (inkluderar eftersöksgrenarna) och prov på eftersöksgrenarna för Pandora och Lilleman. I hopp om att kunna starta på Skåneproven på fält i oktober.

Men just nu går vi mest och undrar och hoppas på att Ztella är dräktig. Nytt inlägg kommer så fort vi vet mer om det!



Populära inlägg