Fjällprov sep 2016

Sista veckan i september tog Lilleman och jag tåget norr ut. Lilleman fick vara stand in för Pandora som under eftersöksprovstiden löpte och pga det fick vi inte till poängen.

Så Lilleman och jag tog tåget upp till Matilda i Östersund. Det märks i en tågkupé att Lilleman är en 66 cm hög, kraftig hanhund och inte en "lagom stor" knähund. Stockholms central bjöd på många och nya erfarenheter. Lilleman träffade på fler människor än han gjort i hela sitt liv på ca 45 minuter. Han fick åka rulltrappa och han testade även på att handla över disk hos Burger King, där han placerade sina stora framtassar mitt på disken då "vi" köpte hamburgare.

Det är intressant att åka iväg med en hund som inte är ens egen. Lilleman och jag har ju inte tränat ihop och kommunikationen mellan oss var/är väl inte på topp.

Lilleman, Hilda och Ica leker på skidstadion i Lit.

Torsdag den 23 september packade vi bilen och åkte från Östersund till Funäsdalen. På kvällen där slöt även Glivarps Proximo med husse Daniel upp.
På fredagen hade vi bokat hundträningsområde i Mittådalen och gav oss iväg för att se hur Proxi och Lilleman gillade livet på fjället.
Glivarps Proximo, Proxi och Glivarps Maximus, Lilleman

Proxi och husse väntar sin tur!

Vi fick en blöt men mycket trevlig och lärorik förmiddag på fjället. Båda killarna sökte bra och hittade ett flertal ripor och även en tjäder. På väg tillbaka till bilen hittade Proxi en ripa som Lilleman stött. Den stod han för, avancerade och stannade på husses kommando. Ett perfekt fågelarbete helt enkelt. Mycket glada var vi över fm lyckade träning då vi åkte hem för lunch. På eftermiddagen följde även Matilda och Hilda med ut på fjället.


Lördag morgon och dags för prov. En kall och underbart klar morgon, med frost på rutan. Matilda, Lauri och jag gick i en grupp, med Thomas Ripha som domare. Daniel i en med Jan Pettersson som domare.
Det blev en alldeles underbar dag på fjället, med mycket trevligt hundarbete!

Det var inte riktigt ljust ännu när vi började ta oss upp på fjället.

Hilda med husse Lauri och matte Matilda.


Lilleman väntar på sin tur.

Fina Hilda!
Lunchdags

Lauri och Hilda

Det är vackert!


Tyvärr gick ingen av hundarna till pris, men de fick fina omdömen som bådar gott inför framtiden.

Glivarps Maximus:
Maximus söker i hög fart, dtor vidd, god revering och är uppmärksam på sin förare. I första släpp stöter Maximus ripa, respekterar. Vid ytterligare 2 tillfällen lyfter fågel i Maximus närområde.
Fart 4 Vidd 4 Reviering 3 Följsamhet 3.

Är extra stolt över omdömet "uppmärksam på sin förare" med tanke på vår kommunikationsbrist :) 

Glivarps Proximo:
Söker i tät terräng med bra följsamhet, ripa lättar utom håll. Kommer ej för fler fåglar.
Fart 4 Vidd 3 Reviering 4 Följsamhet 4


Vargvilans Hilda:
Hilda söker i måttlig fart, medelstor vidd, god reviering och är uppmärksam på sin förare.
Fart3 Vidd 3 Reviering 3 Följsamhet 3



En trött men glad matte efter en lång dag på fjället!


Nu väntar vi på att Ztella ska börja löpa så vi kan åka till Danmark och para henne! 

Vi kommer tillbaka till Funäsfjällen! 

Populära inlägg