Vår!?

Sakta börjar det bli vår i Glivarp. Jag som konstant klagat på vintern i Skåne har fått äta upp det både en och två gånger. Vägarna har med jämna mellanrum blåst igen och det är mer än en gång som jag hålt extra hårt i ratten och bara hoppas på att det går.




Så sent som för 1,5 vecka sedan gick det inte och bonden från Glimmingehus kom till undsättning och fick ploga loss mig:)



Hela vintern har vi matat fåglarna med jordnötter och vi har njutit av dem ( både barn, vuxna, katten och Ztella) via vårt matsalsfönster!


 Hacke hackspett har varit en mycket flitig besökare!


Lika så denna fasanhöna med sin gemål! De går under benämningen "söndagssteken"!

Inomhus har vi fixat lite också - bland annat har vi fått igång vår kamin i matsalen. Vilket höjt trivselfaktorn och värmen mycket!


Till kaminen byggde Kristian först ett fundament, som den skulle stå på! Vems idén till fundamentet var behöver vi inte orda om - Men bra blev det! :)

Ingen bra bild!  Detta är en Servakamin. Grönemaljerad. Inte så vacker men mkt effektiv och den stod i huset då vi köpte det och då känns det rätt att använda den!

I mellanrummet, hallen och groventrén har vi fått till nästan (!) alla lister och hyllan i mellanrummet har vi kaklat!

Här på sin kudde ligger Missan under värmepumpen och myser!

Vi fortsätter att fynda på Blocket och i veckan var Kristian i Kristianstad och köpte denna vackra stalldörr till Groventrén! 


Idag skiner solen in på våra nerklippta pelargoner och på våra nysådda stockrosor!


I helgen gick vi en promenad och jag lyckades då fånga vårt hus och Glimmingehus på en och samma bild. Denna vy njuts annars mest av en numera känd folkbildare:) 







Populära inlägg