Gysinges grönjord ca 7%


Köket Glivarp sommaren 2010

Då vi nu under sommaren renoverade vårt kök - från femtiotal till 1900 - tal så fann vi många intressanta detaljer. Bla så har köket haft en liknande grön färg som den vi valt. Vår insperation till färgen på luckorna kommer från tidningen Gård och torp, där en familj renoverat sitt kök och valt en linoljefärg som de pigmenterat med Gysinge grönjord 7%. Vi valde att måla köksluckor samt köksskåpet i en vanlig oljefärg som liknade just denna färg.

Denna söta bård hade suttit i köket - fann den under lager av tapeter.



Här har Kristian satt allt kakel över bänken i köket och över spisen.

Här målas luckorna äntligen. Luckorna som är "fusk" är en skiva på 18 mm från Panelskiva som ser ut som pärlspont. Blir mycket snygg så man ålar den - omålad ser den förskräcklig ut. Skivan sågade vår snickare efter våra gamla luckor, dock gjorde vi dem längre så de skulle täcka mer av stommarna.

Köket skulle tapetserats i Boråstapeters kollektion Anno 1905 12901, men då vi gjorde underarbetet så insåg vi att alla dessa vinklar och ojämnheter som var i köket inte skulle tillåta en tapet med ett "rutigt" mönster som skulle mönsterpassas. I varje fall inte då vi skulle sätta upp den, så vi valde att sätta upp den gröna stänktapet från Anno 1905 istället. Vilket blev mycket fint.

Gamla spisen på plats vid den kaklade väggen - där vi också fått upp en fläkt med kåpa. Den svarta kåpan från Ikea passade verkligen bra in i köket. Då den kom på plats fickv i också in fler belysningspunkter i det annars så mörka köket. Angående byte av spis ska vi göra en rokad av spisar. Sedan vi satt in det ferrariröda kökte hemma i Brämhult, så blir det lite polkagriskänsla över köket med vita vitvaror. Vi har därför beslutat att ta med de relativat nya vitvarorna från Brämhult till Glivarp och köpa rostfria (ngt begagnade) vitvaror till köket i Brämhult.

På Karins textil i Simrishamn hittade jag denna fina trasmatta som hade samma gröan nyanser som tapeten i köket!

Så här fint blev det gamla köksskåpet då det målats om i den gröna färgen och sedan jag satt dit en spets på hyllplanen.

Så här fint hann det bli på våra fem veckors semester i sommar. Nu är det bara resten kvar ;)

Populära inlägg