Första sommaren

Första sommaren har gått till att lära känna huset, tomten och närmiljön.

Glivarp ligger dryga milen från Simrishamn och
ca 1 km från Gllimmingehus.



Glivarp 97 är byggt 1890 och är en liten skånelänga. Någon gång på 50-talet byggdes huset ihop med vedbon och hönshuset. I början av 80-talet byggdes ett badrum i den del som byggts ihop med huset och man installerade en trekammarbrunn.
Huset har varit åretruntboende fram till början av 2000 talet då Herta avled och barnen ärvde huset. Så mycket arbete med huset blir att plocka fram det ursprungliga huset. det som ligger där vilandes och gömt under plåtfasad och 50-tals fönster.
Som första projekt började Kristian laga taket på "tillbyggnaden".


Övriga projekt under sommaren har varit att få ordning på Matildas rum på vinden samt att bygga om gästrummet i hönshuset till ett funktionellt rum till killarna.


Matildas rum som är ett vindsrum, "sommarrum", som byggts någon gång på 50 -talet behövde en rejäl uppfräschning. Kristian han spacklade och spacklade och spacklade. Till Matildas rum valde vi Borås tapeters Anno 1905, Stänktapet i blåa och röda nyanser. Vi är tacksamma för att vi valde denna lättapetserade tapet med tanke på alla vinklar och vrår samt det mycket ojämna underlaget. Matilda har sedan valt att ha maritimt tema i rummet.


Gästrummet som de byggt i hönshuset hade en takhöjd på 180 cm (byggt som en låda) och hade rosa väggar. Vi rev ner alla fyra väggarna och fann fina putsväggar. Vi bestämde oss för att behålla de putsade väggarna där de var inneväggar och isolera om och sätta nya skivor på ytterväggarna. Innertaket fick följa pulpettaket och vi isolerade mellan takbjälkarna och satte råspont på dem. Nu är takhöjden från 190 - 220 cm. Putsväggarna målade vi vita och de isolerade väggarna satte vi en enkel Borosan tapet på. Kvar att göra nu är att måla golvet - vilket vi tänkt oss ska målas i samma blå som den lilla stjärnan i tapeten.
Rummet är litet så vi kommer att ha en loftsäng, till Max, utmed ena väggen och ställa en "vanlig säng", till Martin, under loftsängen utmed den andra väggen.


Innan isolering av killarnas rum "hönshuset".


Även Missan tycker att Glivarp är ett bra ställe!




Populära inlägg