Kort historia om vägen till Glivarp 9:7

Kort historia om vägen till Glivarp 9:7
Skåne/Österlen har familjen besökt sedan sommaren 2003, med ett kort uppehåll för sommaren 2008 då vi båtluffade i Stockholmsskärgård. Men det hela började i april 2000 då Kristian och jag, Lille-Mor, åkte Skåne runt på vår väg hem från Danmark och en underbar helg på Louisiana Museum of Modern Art.

Sedan ökade antalet besök sakta. Vi bodde på ett flertal vandrarhem runt om på Österlen och sommaren 2003 tillbringade vi 2 veckor på Borrbtstrands camping i en hyrd husvagn. I samband med semestern så köptes boken "Kaféer på Österlen" och med den som guide började vi sakta utforska Österlen. De kaféer som representeras i boken ligger i anslutning till något sevärt på Österlen.







Kaféer på Österlen av Söderpalm Annika och Thompson Tania.




Sommaren 2004 hade vi vår första egna husvagn på Borrbystrands camping och 2006 var vi där med husvagn igen. Sommaren 2006 köpte vi den efterlängtade uppföljaren:









Nya boken om Kaféer på Österlen.


När vi hämtade hem husvagnen i september 2006 satte vi in en annons på Blocket - Hus önskas hyras av barnfamilj, helst året om och i Borrbytrakten. 1 november 2006 skrev vi hyreskontraktet på Borrby 8 och i mars 2008 lämnade vi det. Så 2008 var sommaren utan Österlen för familjen.

Kring årsskiftet 2008/2009 började vi sakta fantisera om att köpa den där Skånelängan, den vi drömt om så länge nu. Till påsken 2009 hade vi bokat in 5 husvisningar och vi for ner fyllda av förväntan. Vi sov över natt på STF vandrarhem i Hammenhög och började vår rundtur i jakt på det perfekta objektet!

Till slut så stod det mellan ett gathus inne i Borrby och Glivarp 9:7. Då vi till "vardags" lever i radhus så kändes det mest naturligt att köpa ett hus som låg lite mer på landet, med lite större tomt.

20 maj 2009 skrev vi på kontraktet och började bära in våra möbler i huset. Snabbt upptäckte vi att det här är precis det som vi drömt om!




Populära inlägg